Predikcija kašnjenja letova koristeći Azure Machine Learning

Mišić Bojan

Ostali podaci

Data Platform & Business Intelligence
300
Na našem
15:15 - 16:15
005

Opis predavanja

Tema predavanja biće prezentacija Microsoftovih tehnologija u službi sveprisutnijih koncepata mašinskog učenja.

Iako developer po struci, nisam uspeo da odolim talasu inovacija u tom polju i pokušaću da demonstriram kako svako može da razume (pa i implementira, zašto da ne), neku vrstu prediktivne analitike koristeći Azure Machine Learning Studio. Kao bitan deo celokupnog rešenja je i vizuelizacija dobijenih rezultata kroz PowerBI, a takođe ću pokušati da vam prikažem jednu od mogućih arhitektura ovakvog rešenja u produkciji.

A kada već sve to nalazi u oblaku, zar nije logično da pričamo o avionima?

Bojan Mišić je zaposlen u kompaniji Merit Solutions kao softverski inženjer. Izabran za Microsoft Student Partnera još tokom studija se opredelio za najnovije tehnolgije na Microsoft-ovom stack-u. Danas profesionalno radi na klijentskim (cross-platform) aplikacijama na .NET platformi i iza sebe ima popriličan broj aplikacija na Windows Store-u. Pored programiranja, interesuju ga i  Machine Learning i veštačka inteligencija, te u slobodno vreme pokušava da uhvati korak sa sve većim prisustvom ovih oblasti u svakodnevnom životu.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Merit Solutions, Inc.

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.